';

NOK EN STRÅLENDE TILBAKEMELDING PÅ HYDROLIFT X-26 S

Båtbladet Vi Menn Båt med sin erfarne båt-journalist Terje Bjørnsen har testet den nye modellen i X-serien etter å ha fulgt båtens utviklings- og byggeprosess.

HYDROLIFT X-26 S ER SÅ MIDT I BLINKEN DET ER PRAKTISK MULIG Å KOMME

Det har kostet blod og tårer, men Hydrolift X-26 S er blitt en kompromissløs båt som leverer både elegante løsninger og dynamiske kvaliteter i sjøen.

DET ER KANSKJE ikke noen drømmedag på sjøen. Men det er en drømmedag for den første testturen med Hydrolift X-26 S. I går blåste det opptil sterk kuling i ytre Oslofjord, i dag nøyer det seg med å veksle mellom frisk bris og liten kuling.

Resultatet er formidable testforhold. Her varierer det mellom tunge havbølger i 2-2,5-meters klassen, via rotete returbølger til krapp strømsjø på rundt meteren. Det er en av de dagene du stuer unna alt løst, fester dødmannssnoren godt og spenner fra mellom fotplate og seterygg for ikke å bli slengt veggimellom.

På utsiden av Strømtangen fyr slår bølgene fra Skagerak i svabergene og sender retursjø tilbake. Et herlig bølgerot X-26-skroget effektivt rydder opp i.

På utsiden av Strømtangen fyr slår bølgene fra Skagerak i svabergene og sender retursjø tilbake. Et herlig bølgerot X-26-skroget effektivt rydder opp i. 

X-26 S er en viktig båt for Bård Ekers Hydrolift, kjent for sine raske, eksklusive og kostbare båter. Med den nye X-serien tar man steget inn i en noe mer folkelig del av båtmarkedet. Den mindre og rimeligere X-22 kom i 2017. Nå er det duket for den første av det som sannsynligvis blir flere X-26-modeller. S-versjonen er en særegen båt, en spennende variasjon av åpen konsollbåt, med sterke innslag fra daycruiser- og sundeck-konsept.

Les resten av testen her: SIDE3

Geir Moen